naslovna

moć uma za sretan život

I kada nam je teško, dobar vic izmami osmijeh na lice!

 Vraća se Perica iz škole sav sretan.
Pita ga otac:
- "Zašto si tako sretan, Perice?"
A Perica će:
- "Dobio sam jedinicu u školi."
Tata:
- "Zašto si onda sretan?"
Perica:
- "Pa, drugi nisu ništa dobili."

 

Jednom prilikom sam pročitala da je smijeh kao unutarnji jogging jer se smijanjem možemo isključiti isto tako kao i trčanjem. To mi je je bila odlična usporedba jer od školskih dana trčanje je sastavni dio mog života. Nikada nisam razmišljala zašto se tako super osjećam kada trčim, jednostavno mi je super i to je tako. 

Znanstvena istraživanja potvrđuju dobrobiti smijeha.

Kad se smijemo u našem mozgu se mobiliziraju tvari koje su važne za živčani i imuno sustav. Dokazano je da smijeh toliko jača obrambene snage da teže mogu probiti infekcije, pa čak i bolesti raka. Smijeh potiče aktivnost mozga i stabilizira psihu. 

Kada se smijemo od srca tako da se tresemo potičemo cijeli organizam. Srce, pluća, dijafragma i krvotok dobivaju zamah i potiču se procesi probave. 

Možda ćete reći da vam je neprirodno smijati se bez razloga samo zato što je zdravo. Ok, možete se i samo smješkati, smijeh djeluje jače ali i smješkanje je dobro.

Pogledajte komediju, dobru knjigu sa šalama ili neki vic i smijte se 🙂

🙂 

🙂

+385 91 2527 424
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram